Hjem Referat fra kurs 2016 Grunnkurs i amatørbotanikk, 1. november.

Grunnkurs i amatørbotanikk, 1. november.

Foto og ref.:Kristin Bjartnes

Grunnkurs for amatørbotanikere eller hva bør hobbybotanikere vite om grunnleggende botanikk?

IMG 0007 225x300      IMG 0006 225x300        IMG 0008 300x225

BBF ønsker å få til en systematisk, grunnleggende opplæring i botanikk. Medlemmene har mye artskunnskap, men det er veldig varierende hvor mye formell botanisk kompetanse mange av oss har. 20 stykker av oss var samlet på Mjøndalen skole denne novemberkvelden for å lære mer.

BBFs medlem Kirsti Jahren har utdanning i biologi med hovedvekt på botanikk. Kirsti har undervist i naturfag på videregående skole i mange år, og vet hvordan hun skal tilrettelegge stoffet for å gjøre det tilgjengelig for oss glade amatører.

Disse emnene ble gjennomgått:

• bestøvning,
  • hva er et frø, frøspiring
  • frøspredning
  • blomstens bygning
  • ulike bladformer, plassering av blader på stengelen, ulike stengeltyper.
  • forskjell på en-og tofrøbladete
  • og mye mer

IMG 0003 300x225     IMG 0004 300x225

Dette ble en lærerik og inspirerende kveld. Kirsti var bevisst på hvilke ord og uttrykk som ble benyttet og formidlet emnene med bare 4 latinske ord og ellers ble alt forklart på norsk.

IMG 0005 300x225     IMG 0009 300x225

Litteratur: Kirsti hadde laget en meget god PP-presentasjon som ble utdelt.

Interesserte deltagere fikk ettersendt Brita Stedjes kompendium «Forelesninger i høyere plantesr systematikk». NBFs medlemmer har fått tillatelse av forfatteren til å benytte dette kompendiet vederlagsfritt.

Det ble servert pizza og mineralvann

Sist oppdatert tirsdag 01. november 2016 22:42