Hjem Referater møter 2015 Natur og kultur 2015 - søndag 22. november på Fossesholm. Kl. 14.30 - 19.00

Natur og kultur 2015 - søndag 22. november på Fossesholm. Kl. 14.30 - 19.00

Natur & Kultur 2015 følger tradisjonen med spennende foredrag og presentasjon av ny litteratur om natur. Informasjon fra deltakende foreninger og stand ved Natur og Fritid.

Program.

14.30 – 15.00 Presentasjon & salg av det nyeste innen bøker, optikk med mer.

15.00 -            «Fra fjord til fjell i Buskerud, med villmark og bynære strøk

v/Jan Sørensen, Buskerud Botaniske Forening. Inkl. botaniske perler!

25-Flueblom-r     soster

Foto: Jan Sørensen

15.45 – 16.30  Hans Petter Evensen, medhjelper under slåttekurset på Ryghsetra gjennom 20 år, forteller fra arbeidet med boka «Slå med ljå». Et storverk på 350 s og ca. 750 illustrasjoner.

Pause              Enkel servering.

17.15                           «Norske naturkvaliteter på hell», foredrag ved Oskar Puschmann. Han har jobbet i en årrekke i Skog og landskap, bl.a. med å dokumentere endringene i det norske (kultur)landskapet. Hva blir resultatene av politikernes (og samfunnets) prioriteringer?

18.00                           Tom Schandy viser bilder og presenterer 2 av høstens bøker:

«Fantastiske Finnemarka» av Tom Schandy og Tom Helgesen. Boka tar for seg de vide skogområdene mellom Tyrifjorden, Drammensvassdraget og Lierdalen. 240 s og 230 bilder.

«Nattens lydløse jegere – Ugler i Norden». Av Tom Schandy og Felix Heintzenberg. Ei praktbok som tar for seg uglene som lever i Norden. Her finner du en rekke foto av uglene i deres rette miljø. 192 s.

19.00                          Dørene lukkes

Salgsboden:

- Boka «Slå med ljå» selges for kr 300,-. (Ordinær pris 400,-.)

- Merk at dere kan bestille varer for gjennomsyn/kjøp fra Natur og Fritid ved Runar Jåbekk. Se www.naturogfritid.no Gi beskjed til Runar på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen - telefon

38 70 67 50.

- Øyvind Stranna Larsen med boka «Bærplukkingens gleder».

- Diverse materiell og bøker fra Naturvernforbundet.

- Kun 10 eks. igjen av «Fuglelivet i Øvre Eiker»

Inngang: Barn, ungdom (t.o.m. 20 år) og studenter Gratis. Øvrige kr 100.

Arr: Naturvernforbundet i Buskerud i samarbeid med Buskerud Botaniske Forening, NOF Øvre Eiker lokallag og Naturvernforbundet i Eiker.

18-Skogmarihnd-r     48-Dragehode-r

Barneye-r     Klinte-r