Buskerud Botanisk Forening

 

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Hjem Bilder fra medlemmene TUR TIL BREMSÅSEN OG BJØRKEDOKK 28.6

TUR TIL BREMSÅSEN OG BJØRKEDOKK 28.6

E-post Skriv ut PDF

Audun Jahren referat og bilder.

Gul marisko

BBF fikk henvendelse fra noen botanikere fra Jæren som gjerne ville se hva Nedre Eiker hadde å by på av spesielle planter, det var vel særlig orkideer de tenkte på.  Inger-Lill Portaasen tok på seg rollen som guide og jeg slang med for å bli bedre kjent i området.

Marisko 1     Bremssen

Inger-Lill ledet oss fra MIF-hytta til Bremsåsen naturreservat med en vakker bestand av marisko i full blomst ved en infoplakat. Når du ser denne for første gang inne i furuskogen trur du jo ikke hva du ser - fantastisk flott!

Brudespore      Brudespore delt

 

Flueblomst      Grov nattfiol

 

Nattfiol     Skogmarihand

PÅ veien ned til Bremsetjern og opp i åsen på vestsida er det mye snadder å finne; begge nattfiolene, brudespore, stortveblad, skogmarihand, furuvintergrønn etc - og på ei kalkmyr som blir ryddet mot gjengroing; myrflangre (små skudd), flueblomst, engstarr, breimyrull etc

Etter Bremsåsen kjørte vi over til Bjørkedokk der den røde skogfrua sto i blomst, praktfull den også, og lenger opp i åsen en liten bestand av den underlige, gulbrune fuglerede. En av tre norske orkideer uten klorofyll.

Hverken marisko eller rød skogfrue vokser i Rogaland så gutta derfra fikk full uttelling for turen. For å si det litt klisjeaktig, dette er jo Eikerbygdenes indrefilet når det gjelder planter.

Vi ble selvfølgelig invitert til Jæren på gjenvisitt for å se noen av deres spesialiteter; purpurmarihand, vestlandsvikke, skjoldblad osv. Vi kommer.

En stor takk til Inger-Lill!

fugl     Rd skogfrue 1     sto

Sist oppdatert torsdag 06. august 2015 21:25